Naujienos

2011-09
27

Verslininkai į naują restoraną „Grill Brazil“ investavo pusę milijono litų

grill brasil.jpg

Išskirtiniu maisto pateikimu garsėjantis restoranas „Grill Brazil“ rado nišą Lietuvoje. Vilniuje atidarytas antrasis brazilų restoranas, veikiantis pagal švediško stalo principą „Valgyk, kiek telpa“ sumokėjęs nustatytą kainą. 

Tokia tradicija Lietuvoje prigijo – pirmasis brazilų restoranas Lietuvoje ir net Baltijos šalyse atidarytas prieš trejus metus prekybos centre „Panorama“ sulaukė didžiulio susidomėjimo. Todėl verslininkai ryžosi restoranų tinklo plėtrai ir naujoms investicijoms.

Naujasis braziliškų patiekalų restoranas „Grill Brazil“ duris atvėrė sostinės Senamiestyje, Vokiečių gatvėje. Trijose salėse vienu metu vaišintis gali iki 150 svečių. Į naująjį restoraną „Grill Brazil“ investuota pusę milijono litų. 

Kadangi restoranas įsikūrė rūsyje, interjero dizaineriams teko rimtai paplušėti, kad netrūktų šviesos ir jaukumo. Siekiant kompensuoti saulės šviesos trūkumą, grindys buvo nudažytos baltai, parinkti šviesūs baldai, originalus apšvietimas. Nuo lubų besidriekiančios šviesios vytelės primena debesis.

„Naujam restoranui ieškojome vietos būtent Senamiestyje, nes kai kurie nuolatiniai lankytojai gimtadienius pageidavo švęsti ne prekybos centre“, - pasakojo UAB „Pramogų projektai“ direktorius Ignas Krivickas.

Restorane maistas patiekiamas autentišku būdu – „Churrascaria de Rodizio“. Išvertus iš portugalų kalbos, „Churrasco“ reiškia didelį mėsos kepsnį ant iešmo, o „Rodizio“ – sukimąsi. Ką tik iškeptą mėsą restorano virėjai patiekia svečiams tiesiai į lėkštę. Kas kelias minutes vis siūloma paragauti skirtingai paruoštos mėsos - vištienos, jautienos, kalakutienos, namų gamybos dešrelių. Kai svečiai jau prisisotina ar nori padaryti pertrauką, ant stalo padeda raudoną kortelę, kuri reiškia pertrauką. Kai restorano lankytojai būna pasiruošę vėl ragauti kokios nors įmantriai paruoštos mėsos, apverčia kitą kortelės pusę: žalia spalva – leidimas virėjams prieiti.

Karštaisiais ir šaltaisiais užkandžiais galima mėgautis sumokėjus 26 litus. Pridėjus dar vieną litą virėjai atneš ir žuvies kepsnį. Už 34 litus restorano svečiai gali iki soties ragauti visų užkandžių ir įvairiausių kepsnių ant iešmo. Restoranas prisitaikė ir prie skubančių centre dirbančių klientų – jiems siūlomi dienos pietūs už 14 litų.  

Įmantresnių  patiekalų gerbėjai restorane gali paragauti keptos ėriuko kojos, avienos šonkaulių ar anties krūtinėlės. Tačiau tokių delikatesų užsimaniusiems svečiams virėjai rekomenduoja maistą užsisakyti iš anksto, nes mėsą reikia tinkamai paruošti.

Nors mėsa į restoranus pristatoma ne iš Brazilijos, tačiau ji ruošiama braziliškai. Atidarius pirmąjį restoraną virėjams visas paslaptis, kaip gerai paruošti mėsą, atskleidė virėjas iš Brazilijos.

UAB „Pramogų projektai“, valdanti restoranų tinklą „Grill Brazil“, įkurta 1999 metais. Šiai bendrovei taip pat priklauso „Heineken“ baras tarptautiniame Vilniaus oro uoste bei klubas „Pabo Latino“. Šalia naujojo restorano „Grill Brazil“ Vokiečių gatvėje steigėjai šių metų vasarą atidarė ir kokteilių barą – klubą „Seacret“, siūlantį puikią šokių muziką ir išskirtinius pasirodymus kiekvieną savaitgalį.

Kontaktai

UAB "Avenire"

Trakų g. 7 -17, Vilnius;
Tel/fax. (+370) 5 260 84 41;
El.paštas: info@avenire.lt

Uždaryti